مشاهده فهرست مطالب
مشاهده فهرست مطالب
دوره های تخصصی آموزشی نشت یابی آب:
– اصول پایه، دلایل ایجاد نشت و مشخصات فیزیکی نشت آب
– تکنیکهای نشت یابی آکوستیک آب
– تکنیکهای نشت یابی رادیویی آب
– مونیتورینگ هوشمند نشت شبکه آب
– نشتیابی به روش گازهای خنثی
برای ثبت نام در آموزشهای تخصصی و مهارتی شرکت فرآیند ارقام پرداز را از طریق کارشناسان فروش ارتباط برقرار نمایید.
دورههای تخصصی آموزش بخش مدیریت کاهش هدررفت آب:
– مفاهیم NRW (آب بدون درآمد)
– مدیریت پروژههای کاهش هدررفت آب (هدررفت واقعی)
برای مشاهده وبینار «چرخه معیوب آب بدون درآمد» که موضوعات آب بدون درآمد، حداقل هدررفت قابل دستیابی، مفاهیم نشت آب و راهکارهای اجرایی را پوشش میدهد در چهل و یکمین وبینار تخصصی انجمن آب و فاضلاب ایران برگزار شده است.
نشت یابی آکوستیک آب :
خروج ناخواستهی آب از محلهای مختلف شبکه تاسیسات آب که به عنوان محل خروج آب در نظر گرفته نشدهاند، نشت نامیده میشود. مهمترین علل ایجاد نشت در شبکه لوله آب عبارتند از:
1- فشار بالای آب
2- تغییرات فشار آب و ایجاد اثر ضربه ای در شبکه
3- فرسودگی شبکه
4- فشار بار ترافیکی
5- اثر فشار ریشه درختان
6- وجود اختلاف پتانسیل و پوسیدگی لوله
7- نصب بی کیفیت اتصالات و شبکه
نشتهای شبکه لوله آب به دو دستهی نشتهای بیاهمیت و نشتهای مهم تقسیم می شوند. بطور عمومی تا زمانی که یک شبکه دارای نشتهای بسیار کم حجم، قطرهای یا ترشحای باشد آن نشتها کم اهمیت بوده و از نظر صرفه اقتصادی دلیلی برای کشف و اصلاح شبکه وجود ندارد. نشتهایی که از نظر حجم خروج آب قابل توجه باشند نشتهای مهم بوده و آشکارسازی آنها دارای صرفه اقتصادی میباشد.
بطور کلی در فشارهای نزدیک 2 Bar و بالاتر از آن، آب با ایجاد صدا از محل ایجاد نشت خارج میشود. در فشارهای پایین صدای نشت آب بصورت فیشششش “Fish” و در فشارهای بالا صدای نشت بصورت فیسسس “Fis” می باشد.
4 صدای نشت آب که معمولا می شناسیم را ایجاد مینماید:
1- صدای فلوی آب
2- صدای ضربه (حاصل از خروج از منفذ)
3- صدای اصطحکاکی (حاصل از اصطحکاک ایجاد شده بین آب و جداره منفذ)
4- صدای نوسانی آب (حاصل از چرخش آب در زمان خروج از منفذ)
صدای حاصل از نشت آب در زیرزمین و در محل خروج آب از لوله دارای فرکانسهای بالایی میباشد و صوت ایجاد شده هر چه به سطح زمین نزدیکتر می شود فرکانس آن کاهش مییابد.
دامنهی فرکانسی صدای نشت آب در محدودهی 100 تا 1200 هرتز و یا 100 تا 2100 هرتز میباشد، با توجه به اینکه نوع صدای نشت متأثر از عوامل متعددی میتواند تغییر یابد ولیکن این باند فرکانسی صدای نشت عمومیت دارد.
دستگاههای نشت یاب آکوستیک آب دارای فیلترهای Band-Pass متعددی میباشند که کاربر با کمک آنها بخشی از باند فرکانسی کل را انتخاب میکند. این امر موجب میشود در محیطهای با نویز و صداهای مزاحم یا انواع جنس لوله و شرایط محیطی مختلف، کاربر بتواند صداهای مزاحم را حذف و یا صدای مورد نظر خود را بهتر بشنود.
برخی از عوامل مؤثر بر صدای نشت:
1- فشار آب داخل لوله
2- جنس لوله
3- نوع خاک دربرگیرنده ی لوله
4- پوشش سطح زمین
5- صدای نشت در داخل حفره پر از آب
6- ابعاد محل نشت (روزنه ، شکاف ، شکستگی و … )
7- محل نشت در شبکه
8- عمق لوله ی آب
سیستمهای نشت یاب آکوستیک این شرکت با بهره گیری از سنسورهای ژئوفن (Pick-up Sensor) لرزشهای حاصل از نشت را دریافت کرده با تقویت و فیلتراسیون، خروجی مناسبی را برای تشخیص کاربر ارائه مینمایند. با توجه به تعیین و پخش صدای نشت میزان دوری و نزدیکی به محل دقیق نشت توسط کاربر به راحتی قابل تشخیص میباشد.
در سیستمهای نشت یاب مدرن این شرکت دستگاه به غیر از قدرت سیگنال حاصل از صدای نشت و خروجی صوتی، در هر بازه حداقل و میانگین صدای دریافت شده را نیز نمایش داده و امکان مقایسه دهها صدای برداشت شده را دارد، این امر موجب میشود بالاترین سطح گرافهای حاصل از مقایسهی صداها محل دقیق نشت را تعیین نماید.
لازم به ذکر است مفاهیم آکوستیک صدای نشت تا اقطار لوله 500 mm مطابق اطلاعات ارائه شده میباشد و در قطرهای بالاتر، نوع صدا ، دامنه و فرکانس صدای نشت بطور کامل تغییر مییابد لذا نشتیابی در اقطار بالای 500 mm با روش آکوستیک معمول نمیباشد و تقریبا غیر ممکن است.
دورههای تخصصی آموزش نشت یابی به روش های آکوستیک، رادیویی (نویز کرولیتور)، مونیتورینگ نشت (لاگرهای نشت یابی) بصورت تئوری و عملی در شرکت دانش بنیان فرآیند ارقام پرداز برگزار میگردد. دورهها دارای گواهینامهی بین المللی معتبر از شرکت Fujitecom Inc. ژاپن نیز میباشد.